Minult on küsitud, et see vabakutseline ja nö iseenda oma aja peremees olemine, et kas see ongi minu töö ja mida see üldse tähendab?

Iseenda aja peremees olla püüdlus on nüüdsest minu põhitegevus, ajast mis jääb järgi kodutööde, koolitööde ja igale lapsele minu-tema ajast 🙂 . Mul on olnud unistus olla oma aja peremees……. Ma ei käi samal ajal kuskil mujal ettevõttes palgatööl ja ei tõmble ka õhtu- ja öötundide arvelt oma ettevõttes. Ma käin nüüdsest enda juures tööl ja olen iseenda boss. Töötunnid varieeruvad mu enesetundest, entusiasmist (kõik päevad pole vennad) ja käsilolevatest projektide hulgast. Olen täheldanud, et sõnal “vabakutseline” või oma aja peremees, on Eestis kummaline maik juures. Justkui see oleks keegi, kes teeb asju poole hinnaga ja enam-jaolt “mustalt”.

Tegelikkuses on vabakutselise näol tegemist mikroettevõtjaga. Olla mikroettevõtja tähendab, et lisaks loometööle tegeleb oma aja peremees, eksole 😉 poole ajast ka juhtimise, raamatupidamisega ja müügi ning turundusega. See ei ole miski, mis kindlasti kõigile sobib, kuid mind see ülesannete varieeruvus käivitab. Kõige enam meeldib sellise eluviisi puhul, et saan ise otsustada enda tegemised, kui on hästi, siis kiidan, kui on halvasti, siis vaatan iseendale otsa.

Mis vast kõige olulisem, mida ma pole veel maininud, ma ei pea mahtuma kellegi raamidesse. Keegi ei kehtesta, mis kellast mis kellani ma pean tööd tegema. Ei pea mängima organisatsioonide sotsiaalseid mänge (mõnedel juhtudel juba isiksusetüüp välistab juba eos kõik selle) ja saab keskenduda sellele, mis peaks võimaldama olla oma aja peremees 😉

Alguses on olulisem omada palju kannatust, taluda hästi teadmatusest tulenevat stressi ja vajadusel saada hakkama väga vähesega.

Ja poni. Poni on vaat tegelikult selline.

Outsaider 🙂 Jokker karbis.

Poniga on seotud üks suurem projekt. Muhedalt mõnus projekt. Loodetavasti saan seda varsti siin kajastada. Siis ootan, kallid sõbrad, rohket osavõttu 😉

Kadri Ajaloo arhiiv

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.