Sattusin lehitsema pinteresti lehekülge, otsimaks küünlaid…sest noh, üks päev küsiti, et mis jõuluvana võiks siis kingikotti poetada. Aga ma siiani miskipärast olin arvamusel, et kõik mu lähedased teavad, et mulle alati sobib,  igasugused küünlad, erisuguse kuju, suuruse ja mis-iganes- peaasi, et küünal 🙂 Samamoodi, olen mina selline , kes võtab vastu igasugused tassid, kruusid, pehmed sallid ja muu selline kraam, peaasi, et piisavalt hygge emotsiooni kannaks 😀 Ühesõnaga hakkasin lehitsema siis seda pinteresti lehekülge ja ühtäkki avastasin, et vaatan hoopiski puu onnide stiilinäiteid, ja kuna ma ei suutnud kohe otsustada…..oli mõistlikum vist leht sulgeda ja midagi muud lugema hakata. Aga kuna mul ühtegi head raamatut, enam kodus pole, siis….   on see ettevõtmine “mis edasi” pisut keerulisem. Aga äkki ei peakski täna seda edasit järgnema ja võiks koos lastega üheaegselt teki ja padjaga sulanduda 🙂 Et siis homme veel rõõsam ja roosam ja toimekas olla.

Sest, miks me magame? Uni olla ju nõrkadele, kes meist poleks seda lauset kuulnud, eks ole 😀 Aga sattusin lugema eelkoopiat raamatust “Miks me magame?”

Autor: Matthew Walker
Pealkiri: Miks me magame
Lk arv: 374
Kirjastus: Argo

Ma polnud veel raamatuga poole pealgi, kui juba keerasin äratuskella tunduvalt hilisemaks. Eks see räägib enda eest. Seal oli nii palju õõvastavat, mis inimesega kõik mitte võib juhtuda, vaid kindlasti juhtub, kui sa korralikult ei maga. Eriti jubedalt mõjus see, kuidas autor teatas lakooniliselt, et nii Reagan kui Thatcher kiitlesid elu jooksul sellega, et nemad “vajavad öösel neli ja pool tundi und” ja mõlemad lõpetasid Alzheimeriga. Ja sinna lõppu mainib ta sama lakooniliselt, et Donald Trump kiitlevat sellega, et talle piisab kahest tunnist. Mnjah. Ma ei hakka siinkohal kõike raamatut ümber rääkima, sest Argo kirjastus peab ka ikkagi oma tulu saama ja teie lähete kõik ilusti ostate selle raamatu endale ja lasete kõigil tuttavatel ja eriti kõigil tuttavatel lastevanematel lugeda, käsu korras.  Kohvisõbrad – kas te teate, et kui te joote õhtul peale 19:30 kohvi, on pool sellest kofeiinist kell 01:30 öösel veel teie ajus ja ajab seal oma “püsi ärgas ja ärkvel” asja? Ma ise kohvi ei joo, aga oma perekonna õhtuse kohvi tahaks küll kangesti ära keelata …

Täna tõi kuller ära siis “musta reede” ajal soetatud beebivoodi. Kui ma  paki lahti võtsin, ja juhiseid lugesin – vaat siis ma mõtlesin küll, et miks ei võiks pood, kust ma midagi ostan, saata neid valmis ja kokku pandud kujul 😀 Juhend on eesti keeles, aga…… millegipärast formuleeruvad need sõnad mu pähe jõudes arusaamatuks hiina keeleks, millega ei ole lihtsalt võimalik midagi peale hakata 🙂 Õnneks sain kõrvalist abi ja juhendis lubatud 30 minuti asemel, sai võrekas kokku 45 minutiga. Millest 15 minutit kulus siis juhendiga tõtt põrnitsemisele 🙂 Aga voodi koos, lapsele meeldib. Ja mul endal ka turvalisem toimetada, kui tean, et beebil pole maha veeretamise või enese lükkamise ohtu põrandale. Tema liikumismeetodiks on hetkel jalgadega lükkamine… 😀

Täna on laupäev 🙂 nagu ikka tavaline multika õhtu eks ole. Aga kuna ma sundisin neid täna hästi palju õues olema ja kehalist aktiivsust üles näitama, siis olid nad enne multikat juba valmis voodisse pugema. Hetkel sain ühe oma tööprojektile joone alla tõmmatud ja tähistan imelist laupäeva õhtut, hinge ja vaimu kosutava rohelise teega ja kuuma vanniga. Sirvin vanemaid pilte ja..nad on nii nunnud, need viis väänikut. Mul on ikka kohutavalt vedanud, et mul on selline perekond ja suur tänu ka imelistele inimestele, keda võin oma parimaks taustajõuks nimetada. Aitäh 🙂

 

admin Ajaloo arhiiv , ,

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.