Tainaks mõõda kaussi jahu ja suhkur, lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud külm või. Haki noaga puruseks, lisa juurde vesi, sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Kata tainas toidukilega, aseta 30 minutiks külmikusse. Koori õunad, eemalda südamikud ja tükelda, piserda peale sidrunimahl. Lisa ka suhkur, kaneel ja tärklis.
Kui soovid teha väikesed pirukad, siis rulli tainas lahti ja lõika klaasiga ümmargused ringid. Jäta osa tainast alles ja lõika sellest ribad. Määri muffinivormi pesad võiga, suru tainatükk vormi põhja ja äärtele. Jaga täidis pirukatele, nüüd kata täidis taignaribadega, millest põimi koogile kate. Määri tainas pealt munaga ja raputa peale suhkrut.Väikeseid muffinivormis pirukaid küpseta 200-kraadises ahjus u. 20-25 minutit.
NB! Sama töö põhimõtet kasutades saad küpsetada ka ühe suures (24 cm või 26 cm) vormis koogi. Suurt kooki küpseta 180 kraadi juures ca 50 minutit.
Lase pirukal natuke jahtuda, serveeri poolsoojalt vanillijäätise või klaasi külma piimaga.
Selle imelise koogipildi joonistas kunstnik: Jana Kupits. Pöördusime Jana Kupitsa poole ka sooviga, joonistada meie küpsetiste raamatule kaane illustratsioon. Blondide juustega, punutud patsidega, tedretähniline tütarlaps, kes ahjusooja küpsetist lusikaga juba varmalt ootab.
Ja suvel, umbes sel ajal, kui valmisid magusad eesti maasikad, jõudis kõvade kaante vahele ka illustreeritud joonistatud küpsetiste kogumik.
Kindlasti me jätkame oma küpsetusklubi tegemistega, jagades siingi oma ettevõtmistest pilte ja uusi mugandatud retsepte. Ega siis üks ajaviide, ja koolistressi maandamisviise, teist viisi ei sega. Usume, et mõlemad viisid on sobivad sel aastal.